Strip Turnhout


Recensie

zoen niet zomaar iemand (Marzena Sowa & Sandrine Revel)

Marzena Sowa groeide op in het communistische Polen, en maakte met ‘Marzi’ al een heel mooie strip geïnspireerd op haar eigen jeugdjaren. Nu schreef ze voor tekenares Sandrine Revel de prachtige striproman ‘Zoen niet zomaar iemand’, over kinderen die opgroeien onder het Stalinisme. Het is een poëtisch verhaal dat op een heel onnadrukkelijke manier laat zien hoe een totalitair systeem levens tot in de kleinste details kan beheersen. Intimiteit en vertrouwen blijken allesbehalve vanzelfsprekend, en slechts door fouten te maken (die vreselijke gevolgen kunnen hebben) leren kinderen daar mee om te gaan. De onderhuidse spanning in vriendschappelijke en amoureuze relaties blijkt vaak ondraaglijk. Iedereen probeert er zo goed en zo kwaad als het kan mee om te gaan. Het scenario van dit boek is een klein meesterwerkje, de grafische uitwerking is meer dan voorbeeldig. In een rechtvaardige wereld werd dit boek een bestseller. (MG)


Marzena Sowa & Sandrine Revel

‘Zoen niet zomaar iemand’, Blloan/Ballon Media, 96 blz., €19,95.

****

18 April 2013, 09:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina