Strip Turnhout


Recensie

zoen niet zomaar iemand (Marzena Sowa & Sandrine Revel)

Marzena Sowa groeide op in het communistische Polen, en maakte met ‘Marzi’ al een heel mooie strip geïnspireerd op haar eigen jeugdjaren. Nu schreef ze voor tekenares Sandrine Revel de prachtige striproman ‘Zoen niet zomaar iemand’, over kinderen die opgroeien onder het Stalinisme. Het is een poëtisch verhaal dat op een heel onnadrukkelijke manier laat zien hoe een totalitair systeem levens tot in de kleinste details kan beheersen. Intimiteit en vertrouwen blijken allesbehalve vanzelfsprekend, en slechts door fouten te maken (die vreselijke gevolgen kunnen hebben) leren kinderen daar mee om te gaan. De onderhuidse spanning in vriendschappelijke en amoureuze relaties blijkt vaak ondraaglijk. Iedereen probeert er zo goed en zo kwaad als het kan mee om te gaan. Het scenario van dit boek is een klein meesterwerkje, de grafische uitwerking is meer dan voorbeeldig. In een rechtvaardige wereld werd dit boek een bestseller. (MG)


Marzena Sowa & Sandrine Revel

‘Zoen niet zomaar iemand’, Blloan/Ballon Media, 96 blz., €19,95.

****

18 April 2013, 09:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina