Strip Turnhout


Veerle Hildebrandt wint eerste Yieha Young Talent Award

Yieha, het digitale stripplatform van Ballon Media en Standaard Uitgeverij, viert haar eerste verjaardag met de Young Talent Award. Uit de 35 inzendingen werd een shortlist van twintig kandidaten gepuurd, die onder de loep werden genomen door een vakjury bestaande uit gevestigde waarden, experts en bekende fans en door meer dan 4500 surfers die online stemden.

Zowel de vakjury als het grote publiek spraken hun voorkeur uit voor ‘Joyride’ van de 35-jarige Veerle Hildebrandt uit Mechelen. Zij ontving gisteren op de Boekenbeurs een cheque van 2500 euro uit handen van Alexis Dragonetti en Jeroen Overstijns, CEO ’s van respectievelijk Ballon Media en WPG Uitgevers België. Zodra ‘Joyride’ is afgewerkt, zal het ook verschijnen op Yieha.

‘Joyride’ gaat over de clash tussen de idyllische leefwereld van een jong meisje dat naar Nigeria verhuist en de grimmige politieke realiteit rondom haar. De titel verwijst naar de song van Roxette uit 1991 en naar het plezier van ponyrijden. “Deze wedstrijd was een uitgelezen kans”, aldus Veerle Hildebrandt. “Ik ben super gemotiveerd om het album af te werken en ik kijk er naar uit om er iedereen kennis mee te laten maken!” De eerste pagina’s van ‘Joyride’ en de andere inzendingen kun je hier lezen.

3 November 2016, 06:00 Wouter

Debuut ‘Zwerveling’ van Peter Van den Ende neemt ons mee op zee

12 October 2019, 07:43 Tom

Strip(auteur)s op de 83ste Boekenbeurs

10 October 2019, 12:15 Jasper

Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Afscheid van twee stripmonumenten

7 October 2019, 20:32 Jasper

Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

5 October 2019, 10:18 Tom

Waarom schrijf ik?

1 October 2019, 12:31 Roel

Gratis magazine Kristof Spaey in de stripwinkel

29 September 2019, 10:24 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina