Uitreiking Willy Vandersteenprijs op 9 november

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitreiking Willy Vandersteenprijs op 9 november

De Willy Vandersteenprijs 2016 voor het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar wordt op woensdag 9 november uitgereikt op de Antwerpse Boekenbeurs. Om 16u is er een kleine ceremonie op het rode podium.

De Willy Vandersteenprijs is een initiatief van Stripgids in samenwerking met Sabam ARTES en de erven Vandersteen. De voorbije jaren sleepten Marc Legendre en Charel Cambré (‘Amoras 5’), Simon Spruyt (‘Junker’), Rembrandt (‘Typex’), Michiel Van de Pol (‘Terug naar Johan’) en Brecht Evens (‘Ergens waar je niet wil zijn’) de overwinning in de wacht.

De jury bestond dit jaar uit tekenaars Steven De Rie en Luc Morjaeu, Stripgids-medewerker Roel Daenen, bibliotheekmedewerker Lieve Scheers en Laura Roymans, project- en communicatiemedewerker bij Stripgids. Helena Vandersteen, dochter van de naamgever van de prijs, trad naar gewoonte op als niet-stemgerechtigd juryvoorzitter.