Strip Turnhout


Leslie Saurus over Pulp Deluxe en haar graphic novel

In de eerste nieuwe Stripgids gaven we carte blanche aan Pulp Deluxe. Een van de drijvende krachten is Leslie Saurus (pseudoniem van Leslie Van Osselaer), die in stripvorm de werking van het online beeldverhalenmagazine uitlegde. “Wekelijks verschijnen er updates op onze website in de vorm van verschillende rubrieken waarmee we het medium strip zo ruim mogelijk proberen te benaderen”, aldus Leslie. “We gaan zelf op zoek naar nieuw talent, tekenaars kunnen ook zélf hun werk inzenden. We vinden het ook belangrijk om hen persoonlijke, constructieve feedback te geven.”

Stripauteurs zijn vandaag ook illustrators en, in het geval van Leslie, zelfs raamtekenaars en t-shirtontwerpers. “Humor is een grote leidraad doorheen mijn werk. Soms heel banale (woord)grapjes maar ik hou er ook van een al dan niet verborgen boodschap in mijn werk te steken. Zowel thematisch als in uitwerking hecht ik belang aan ecologie en duurzaamheid. Mijn t-shirts worden bijvoorbeeld fairtrade geproduceerd op gerecycleerd materiaal. En ik werk in opdracht enkel samen met bedrijven en organisaties die dezelfde waarden ondersteunen.”

Heel wat van Leslie’s werk staat verzameld op haar website maar het is nog even wachten op haar eerste stripalbum. “Die graphic novel komt er ooit heus wel. Ik heb werkelijk bergen en bergen ideeën liggen, geschreven verhaallijnen en zelfs hele uitgewerkte pagina’s. Lang heb ik een grote druk gevoeld om zo vlug mogelijk iets groters te produceren. Maar ik heb al gemerkt dat dat een averechts effect op me heeft. Voorlopig wil ik me in de eerste plaats focussen op kortverhalen. Het eerste boekje dat ik wil uitgeven is een bundeling van Saaie Suzy’s. Een reeks waarvan enkele afleveringen ook te lezen zijn via Pulp DeLuxe, trouwens!”

26 July 2017, 05:00 Wouter

P. Hans Frankfurtherprijs gaat naar Nederlandse stripjournalisten

14 February 2018, 05:00 Wouter

De hedendaagse strip in Stripclub Muntpunt

12 February 2018, 05:00 Wouter

Stripmuseum toont Chinese strips

9 February 2018, 05:00 Wouter

Nieuws uit eigen huis

8 February 2018, 13:12 Wouter

Einde voor Brabant Strip Magazine na kwarteeuw

25 January 2018, 17:00 Wouter

‘Voor wie de liefde’: één dichter, vijf illustratoren

23 January 2018, 05:00 Wouter

Folio is benieuwd naar uw mening

17 January 2018, 05:00 Wouter


Grand Prix van Angoulême voor Richard Corben

26 January 2018, 05:00 Wouter

Ephameron verzamelt reisherinneringen

25 January 2018, 05:00 Wouter

Peter Van Dongen winnaar Stripschapprijs

20 January 2018, 05:00 Wouter

Na meer dan 10 jaar een nieuwe ‘Senne & Sanne’

15 January 2018, 05:00 Wouter

Floris debuteert met twee albums

9 January 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina