Stripgids reikt Bronzen Adhemar uit op Stripfeest Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids reikt Bronzen Adhemar uit op Stripfeest Brussel

Op 14, 15 en 16 september vindt in Brussel voor de achtste keer het Stripfeest plaats. Naast stands van verschillende uitgeverijen, signeersessies, een ballonnenparade en een tentoonstelling over Alex zal Stripgids er ook de Bronzen Adhemar uitreiken.

Een van de blikvangers van deze editie is de tentoonstelling van de historische strip ‘Alex’ in het Jubelparkmuseum. De strip die zich afspeelt in het oude Rome viert dit jaar zijn 70ste verjaardag. Je zal er verschillende originele tekeningen kunnen zien van de hand van originele tekenaar Jacques Martin.

Ook Stripgids mag niet ontbreken op dit festival. Op vrijdagavond 14 september reiken we De Bronzen Adhemar uit, de belangrijkste bekroning voor een stripauteur in Vlaanderen. De prijs bestaat al sinds 1977 en gaat gepaard met een cheque van 10.000 euro.

De laureaat zal op zaterdag 15 september geïnterviewd worden door Roel Daenen, hoofdredacteur van Stripgids. Dat interview vindt plaats in Bozar tussen 12.15u en 13u. Tussen 14u en 16u komt de laureaat signeren op onze stand A4, naast Ballon Media en Standaard Uitgeverij. Er vallen trouwens ook heel wat prijzen te winnen, waaronder een levenslang abonnement op Stripgids.

Alle praktische informatie over het stripfeest vind je op de website.