Barbara Stok wint Stripschapprijs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Barbara Stok wint Stripschapprijs

Barbara Stok. (Foto Chris van Houts/Nijgh & Van Ditmar)

Barbara Stok. (Foto Chris van Houts/Nijgh & Van Ditmar)

De Stripschapprijs (de oudste en met de nieuwe Marten Toonderprijs ook de belangrijkste stripprijs bij onze noorderburen) gaat dit jaar naar de Groningse stripmaakster Barbara Stok. De Stripschapprijs wordt sinds 1974 uitgereikt en is de belangrijkste stripprijs van Nederland. De prijs wordt op 26 september uitgereikt tijdens De Stripdagen in Expo Houten in Houten.Striptekenaar Barbara Stok (1970) werkt al sinds 1998 aan een oeuvre. Ze maakt niet alleen los werk, maar maakt ook langere verhalen. Deze verhalen zijn altijd autobiografisch, zoals Je geld of je leven (2003), een verhaal over haar werk als journalist en fotograaf, en Op tour door Spanje (2007).

Dit jaar verscheen ‘Dan maak je maar zin’, waarin Stok werk dat ze de afgelopen jaren in opdracht maakte, zo bij elkaar heeft gezet dat het toch een langer verhaal vertelt.