Erfgenamen Jack Kirby ten strijde tegen Marvel en Disney

Je bent hier:  Home » Nieuws » Erfgenamen Jack Kirby ten strijde tegen Marvel en Disney

6a00d8341c630a53ef0120a5858b8b970b-250wi

De vier kinderen van de Amerikaanse tekenaar Jack Kirby dagen uitgever Marvel (recent overgenomen door Disney) voor de rechter. De erfgenamen willen de rechten voor het gebruik van de karakters die hun vader mee hielp creëren voor Marvel (meestal samen met scenarist Stan Lee) terug. Dat meldt de Los Angeles Times.Kirby was van zeer nabij betrokken bij de creatie van sommige van Marvels bekendste superhelden. Onder meer ‘X-men’, ‘The Mighty Thor’, ‘The Hulk’ en ‘Fantastic Four’ heeft hij op zijn actief staan. De kinderen van Kirby hebben ook alle rechthebbenden op de filmrechten van de personages van hun vader voor de rechter gedaagd. Ze laten zich bovendien bijstaan door hetzelfde advocatenkantoor als Jerry Siegel en zijn erfgenamen, die mee aan de basis lag van ‘Superman’.

Na een jarenlange procedure haalden de erfgenamen van Siegel hun slag thuis, en moest DC Comics hen een pittige vergoeding betalen.