Brecht Evens wint Plastieken Plunk

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brecht Evens wint Plastieken Plunk

Afgelopen zomer haalde Brecht Evens al de cover van Focus Knack.

Afgelopen zomer haalde Brecht Evens al de cover van Focus Knack.

De Plastieken Plunk, de prijs voor het beste kortverhaal het voorbije jaar verschenen in het striptijdschrift Plots of op de website Pulp Deluxe, gaat dit jaar naar Brecht Evens. Hij krijgt de onderscheiding (goed voor een beeldje en 250 euro) voor het verhaal ‘Handen uit de mouwen’.De jury, bestaande uit Linda Torfs van de Antwerpse stripwinkel Mekanik, Koen Van Rompaey van Strip Turnhout, geestelijke vader van stripfiguur Plunk Luc Cromheecke en voorzitter Michel Kempeneers (striprecensent voor De Standaard), was vol lof over het verhaal van Brecht Evens: “Brecht Evens bevestigt in ‘Handen uit de mouwen’ zijn groeiende reputatie als getalenteerde verteller. Hij past hiervoor zijn tekenstijl telkens aan aan zijn verhaal met het oog op een maximale efficiëntie.

In dit verhaal vult hij een beproefd concept op originele en verrassende wijze in om de lezer op het verkeerde been te zetten.” Stedho kreeg een bijzondere vermelding van de jury. De publieksprijs ging naar Pieter Rosseel en Peter Moerenhout.