'De Rode Ridder'-standbeeld in Sint-Pauwels

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'De Rode Ridder'-standbeeld in Sint-Pauwels

Johan de Rode Ridder in Sint-Pauwels (Foto Jim Bella)

Johan, de Rode Ridder in Sint-Pauwels (Foto Jim Bella)

Onder grote publieke belangstelling werd afgelopen zaterdag in Sint-Pauwels het standbeeld van  ‘De Rode Ridder’ onthuld. De onthulling van het beeld, 1m80 groot, vormt het sluitstuk van een twee jaar durende belangstelling voor de stripreeks in de Waaslandse gemeente. Zo stonden de dorpsfeesten in het teken van ‘De Rode Ridder’, was er een tentoonstelling over de stripheld te bekijken en stond een plaatselijke legende centraal in het 220ste album van de reeks, ‘De vedelaar van Sint-Pauwels’.

Geen wonder dat ook de huidige ‘De Rode Ridder’-auteurs Claus Scholz en Martin Lodewijk zich tussen het publiek bevonden. Het standbeeld, ontworpen door de Sint-Niklase kunstenaar Albert Tersago, is te vinden voor basisschool De Zandloper.

Johan, de Rode Ridder staat dit jaar door zijn 50ste verjaardag extra in de belangstelling. Eind vorige maand nog kreeg Karel Biddeloo (1943-2004), de tekenaar die de reeks overnam van Willy Vandersteen, een standbeeld in Wuustwezel. Eerder dit jaar was er ook een expo te zien in het Belgisch Stripcentrum van Brussel en sinds kort is er een rondreizende tentoonstelling van start gegaan waarin de slechterikken uit de reeks centraal staan.