Hermann wint Prix Diagonale 2009

Je bent hier:  Home » Nieuws » Hermann wint Prix Diagonale 2009

Hermann (Foto Jim Bella)

Hermann (Foto Jim Bella)

Voor de tweede keer in evenveel jaar werd dit weekend de Prix International de la bande dessinée du Brabant wallon, kortweg de Prix Diagonale, in  Louvain-La-Neuve uitgereikt. De jury bestaande uit ronkende stripnamen Raoul Cauvin, Christian Denayer, Jean Dufaux, Jean Van Hamme en Le Soir-journalist Daniel Couvreur, versterkt door de winnaar van verleden jaar Midam, besloot de prijs aan striplegende Hermann te geven. 

De prijs, een initiatief van de stad Ottignies Louvain-La-Neuve, tekenaar Christian Denayer en vooral Dufaux in samenwerking met de provincie Waals-Brabant en la maison du Tourisme des Ardennes brabançonnes, bekroont het gehele oeuvre van Hermann. De stripklassiekers waarin Hermann de hand heeft, zijn dan ook genoegzaam bekend. ‘Bernard Prince’, ‘Comanche’, ‘De Torens van Schemerwoude’, ‘Jeremiah’, om er maar een paar te noemen. 

In de marge van de oeuvreprijs werden nog twee prijzen uitgedeeld. De prijs voor het beste album ging naar ‘Jolies Ténèbres’ (Uitgeverij Dupuis) van Sébastien en Marie Kerascoët en Fabien Vehlmann terwijl de Italiaan Paolo Cossi met de prijs voor het beste buitenlandse album ging lopen met zijn album ‘Medz Yeghern : Le grand mal’ (Uitgeverij Dargaud).