Stripvos voor Belgisch Stripcentrum en voor stripmaker Brecht Evens

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripvos voor Belgisch Stripcentrum en voor stripmaker Brecht Evens

Fragment uit het bekroonde boek van Brecht Evens.

Fragment uit het bekroonde boek van Brecht Evens.

De Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde, de beroepsvereniging van Vlaamse stripauteurs, heeft zijn jaarlijkse Stripvossen bekendgemaakt. Dit jaar vallen het Belgisch Stripcentrum in Brussel en stripmaker Brecht Evens in de prijzen.

De stripauteurs hebben uit vijf genomineerde kandidaten het Belgisch Stripcentrum, in de volksmond het Stripmuseum, gekozen als organisatie die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor het Nederlandstalige Beeldverhaal. Het Stripmuseum werd ondergebracht in een magnifiek herenhuis, een meesterwerk van de Art Nouveau, ontworpen door Victor Horta. Op meer dan vierduizend m² brengt het Belgisch Stripcentrum alles samen wat te maken heeft met het stripverhaal, van de prestigieuze beginselen tot de meest recente ontwikkelingen. Intussen is het museum uitgegroeid tot één van Brussels topattracties. Het Belgisch Stripcentrum, dat ieder jaar 200.000 bezoekers verwelkomt, viert dit jaar tevens zijn 20-jarig bestaan.

De Stripvos voor het meest verdienstelijke Nederlandstalige album gaat dit jaar naar Brecht Evens met zijn album ‘Ergens waar je niet wil zijn’. De stripauteurs hadden dit album samen met vier andere stripalbums genomineerd voor de Stripvos. Een externe jury onder voorzitterschap van Hanco Kolk hakte de knoop door en bekroonde het album van Brecht Evens. Het is de tweede keer dat Brecht Evens een onderscheiding krijgt van de Stripgilde. De eerste keer gebeurde dat met ‘Een boodschap uit de ruimte’, een album waarmee hij in 2005 de Prijs van het beste Stripdebuut won.