'Calvin and Hobbes'-bedenker geeft interview

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'Calvin and Hobbes'-bedenker geeft interview

'Calvin and Hobbes', al meer dan 20 jaar op pensioen

'Calvin and Hobbes', al meer dan 20 jaar op pensioen

Jarenlang heeft Bill Watterson, de geestelijke vader van de populaire strip ‘Calvin and Hobbes’, geen interviews toegestaan. Het meest recente interview met hem dateert ondertussen al van 1989. Opmerkelijk is dus het interview – weliswaar via mail – dat John Campanelli heeft kunnen versieren met de succesvolle tekenaar.

Bill Watterson liet zichzelf en bij uitbreiding zijn helden ‘Calvin and Hobbes’ 15 jaar geleden op pensioen gaan. In het interview met Campanelli vertelt dat hij er nooit spijt van heeft gehad de reeks stopgezet te hebben. “Na tien jaar had ik ongeveer wel verteld wat ik wou vertellen,” aldus Watterson, “het is altijd beter het feest te vroeg te verlaten. Had ik meegerold met de populariteit van de strip en mezelf herhaald voor nog eens 5, 10 of 20 jaar dan zouden de mensen die nu treuren om ‘Calvin en Hobbes’ me doodwensen en de kranten vervloeken omdat ze zo’n vervelende, ouderwetse strip zoals de mijne blijven publiceren in plaats van een frissere, levendigere strip te publiceren. En ik zou volledig met hen akkoord gaan.”

De U.S. Postal Service brengt dit jaar een ‘Calvin and Hobbes’-postzegel uit. Sinds de strip een wereldwijd succes werd, heeft Watterson steeds geweigerd zijn striphelden uit te spelen in merchandising. Een beslissing waardoor hij miljoenen dollars aan zijn neus voorbij laat gaan.