Baru wint Grote Prijs van Angoulême

Je bent hier:  Home » Nieuws » Baru wint Grote Prijs van Angoulême

baruDe Grote Prijs van het stripfestival van Angoulême gaat dit jaar naar de Franse stripmaker Baru. Dat maakte de organisatie zondag, tijdens de laatste dag van de editie 2009 van het festival, bekend. Baru, een pseudoniem van de 62-jarige Hervé Barulea, maakt al bijna 30 jaar sociaal bewogen strips over de onderbuik van de maatschappij. Vorig jaar verscheen zijn klassieke, oorspronkelijk voor de Japanse markt gemaakte  ‘Vluchtweg naar de zon’ nog in Nederlandse vertaling bij Sherpa. De redactie van Stripgids zocht de man toen nog op voor een uitgebreid interview dat u in Stripgids 16 (september 2009) kan lezen.

De winnaar van de Grote Prijs is volgend jaar voorzitter van het festival, en heeft een belangrijke inbreng bij het programma van het belangrijkste stripfestival ter wereld. Baru mag een verrassende keuze genoemd worden. Hij laat al jaren getipte favorieten als Art Spiegelman of Marjane Satrapi achter zich. De laureaat wordt elk jaar aangeduid door een jury die bestaat uit alle vorige winnaars van de Grote Prijs.