Canary Pete wint Press Cartoon Belgium-prijs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Canary Pete wint Press Cartoon Belgium-prijs

De winnende cartoon van Canary Pete

De winnende cartoon van Canary Pete

De 57-jarige cartoonist Sus Damiaens, beter bekend onder zijn artiestennaam Canary Pete, heeft de Press Cartoon Belgium-prijs gewonnen. Zijn cartoon over president Obama die de Nobelprijs won, kon de juryleden het meest bekoren. Aan de prijs is een bedrag van 6.000 euro verbonden.

De jury koos de winnaar uit een selectie van 22 cartoonisten met 98 cartoons. Eervolle vermeldingen gingen naar JacPé in Père Ubu en Zak (Jacques Moeraert) in De Morgen. De Press Cartoon Europe-prijs, pas voor de tweede keer uitgereikt, gaat naar de Duitse cartoonist Burkhard Mohr voor een tekening in het Straubinger Tagblatt.

De uitreiking van de Press Cartoon Belgium-prijs vindt op 26 juni plaats bij de opening van het Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist.