Eerste 'Superman'-comic verkocht voor 1 miljoen dollar

Je bent hier:  Home » Nieuws » Eerste 'Superman'-comic verkocht voor 1 miljoen dollar

'Superman'-strip verkocht voor 1 miljoen dollar

'Superman'-strip verkocht voor 1 miljoen dollar

Een exemplaar van het allereerste  ‘Superman’-verhaal – waarvan er wereldwijd nog maar ongeveer 100 exemplaren bestaan – is maandag op een internetveiling gekocht door een onbekende koper voor een recordbedrag van 1 miljoen dollar.

Het zeldzame exemplaar is een editie uit 1938 van Action Comics en kostte bij verschijnen tien dollarcent. Het vorige record – toch 682.800 dollar minder – voor de verkoop van een stripalbum werd in 2009 neergeteld. Ook hier ging het toen om ‘Action Comics #1’. Het verschil zit in de kwaliteit van de aangeboden strip. Het nu verkochte exemplaar was van een kwaliteit die nog amper aangeboden wordt op de markt. Dat verklaart ook het recordbedrag.

Ondertussen wordt er nog steeds gesproken over een vervolg op de ‘Superman’-films. In 2011 zou de superheld terug op het grote scherm te zien zijn. Warner Bross wil nu dat regisseur Christopher Nolan (‘Batman Begins’, ‘The Dark Knight’) als een soort mentor gaat optreden bij de productie van de nieuwe ‘Superman’-film. Het is niet de bedoeling dat de nieuwe film een vervolg wordt op ‘Superman returns’.