Het Lintje van de Boekverkopers voor graphic novel 'Logicomix'

Je bent hier:  Home » Nieuws » Het Lintje van de Boekverkopers voor graphic novel 'Logicomix'

'Logicomix' wordt bekroond met een lintje

'Logicomix' wordt bekroond met een lintje

Het Lintje van de Boekverkopers, een jaarlijkse onderscheiding voor bijzondere en informatieve boeken, bekroont dit jaar de graphic novel ‘Logicomix’.

De onderscheiding is een Nederlands initiatief dat verleden jaar van start ging, op initiatief van de Koninklijke Boekverkopersbond en Stichting CPNB (Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek). Dit jaar worden tien boeken bekroond.  CPNB vindt de keuze van een graphic novel opvallend. ‘Logicomix’, van de Griekse auteurs Apostolos Doxiadis en Christos Papadimitriou, is een beeldroman waarin leven en gedachtegoed van de Britse filosoof, wiskundige en logicus Bertrand Russell wordt weergegeven. Het album verscheen bij uitgeverij De Vliegende Hollander.

De lintjes worden uitgereikt op Wereld Boeken Dag – een initiatief van UNESCO –  op 23 april 2010.