Maart wordt maand van de stripveilingen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Maart wordt maand van de stripveilingen

Nu zondag zullen meerdere eerste drukken van Franstalige strips, onder andere ‘Kuifje’, ‘Guust Flater’ en ‘Lucky Luke’, in Brussel geveild worden. Dat maakte veilinghuis Banque Dessinée deze week bekend. Op 28 maart is het de beurt aan het Antwerpse veilinghuis Bernaerts om een grote stripcollectie te veilen met als blikvanger een eerste druk van ‘Tintin au Pays des Soviets’.

Het lijstje namen dat Banque Dessinée, een veilinghuis gespecialiseerd in stripverhalen en speelgoed, kan voorleggen bevat het kruim uit de geschiedenis van de Frans-Belgische strip. Eerste drukken van o.a. Franquin, Uderzo, Morris en Jacobs zullen worden geveild. Om zo’n album te bemachtigen, zal echter diep in de portefeuille getast moeten worden. Zo wordt een album van ‘Guust Flater’ uit 1960 geschat op 4.000 euro en schatten ze dat ‘Rodeo’, een album uit de ‘Lucky Luke’-reeks van Morris tussen de 6.000 en 7.000 euro moet opbrengen. Kom je voor een originele ‘Kuifje’-uitgave, een zwart-wit uitgave van ‘Kuifje in het land van de Sovjets’ of ‘De scepter van Ottokar’ eveneens beiden uit 1930, dan mag je je aan bedragen verwachten tussen de 12.000 en 15.000 euro.

Ook op de veiling bij veilinghuis Bernaerts op 28 maart mag ‘Kuifje’ opdraven. Een eerste druk van ‘Tintin au Pays des Soviets’ wordt daar geschat op 10.000 euro. In het ensemble van 600 loten dat wordt geveild verder nog werk van Willy Vandersteen (een eerste druk van het album ‘Op het eiland Amoras’ dat geschat wordt op 2.000 euro) en originele pagina’s van o.a. Bob De Moor, Jef Nys en Will Eisner.

De loten van de stripveiling van Banque Dessinée zullen vrijdag en zaterdag tentoongesteld worden in de zaal Laetitia in Elsene (Grenadierslaan 48). De verkoop zelf begint zondag om 11 uur. meer info vind je hier.
Kijkdagen bij Bernaerts op 25, 26, 27 en 28 maart, veiling op 28 maart om 13 uur. Meer info vind je hier.