Steun voor Vlaamse stripspeciaalzaken

Je bent hier:  Home » Nieuws » Steun voor Vlaamse stripspeciaalzaken

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en de Vereniging Vlaamse Boekverkopers (VVB) hebben in opdracht van de minister van Cultuur een ondersteuningsregeling voor stripspeciaalzaken ontwikkeld. Het gaat om een bestaande regeling voor boekhandels die wordt uitgebreid naar de speciaalzaken.
Stripspeciaalzaken die willen genieten van deze ondersteuningsregeling moeten aan een bepaald aantal kwaliteitseisen voldoen opdat ze een ‘A-label’ krijgen. Met dat kwaliteitslabel kan de stripspeciaalzaak een beroep doen op de verschillende steunmaatregelen. Zo kunnen ze een toelage voor de organisatie van activiteiten in de boekhandel ontvangen en krijgen ze gratis exemplaren van striptitels waaraan de Vlaamse Gemeenschap productiesteun heeft toegekend. Ook de deelname aan informatie- en opleidingssessies voor boekhandelaars wordt ondersteund. De regeling is een uitbreiding van de bestaande ondersteuningsmaatregeling voor de boekhandel die eind 2008  werd gelanceerd en positief werd geëvalueerd door de boekhandelaars.
Stripboekhandels kunnen tot 31 maart een aanvraag indienen bij het VFL. In april worden de A-labels toegekend.