André-Paul Duchâteau gaat door met 'Rik Ringers'

Je bent hier:  Home » Nieuws » André-Paul Duchâteau gaat door met 'Rik Ringers'

Cover van de Franstalige versie van 'Rik Ringers 78'. De Nederlandse versie verschijnt vrijdag.

Scenarist André-Paul Duchâteau gaat ondanks het overlijden van Tibet, de tekenaar van de reeks, door met de detectivestrip ‘Rik Ringers’. “Tibet heeft het zo gewild”, aldus Duchâteau.

Vanavond opent in het Belgisch Stripmuseum in Brussel een tentoonstelling gewijd aan ‘De jacht op de gouden griffioen’, het ‘Rik Ringers’-album waar Tibet aan werkte toen hij begin dit jaar overleed. Morgen ligt ook de Nederlandse versie van het album in de winkel. Het gaat om de 27 pagina’s van het verhaal die Tibet op dat moment al had getekend, aangevuld met de potloodschetsen. Achteraan in het album vertelt Duchâteau hoe het verhaal zou zijn afgelopen. De pagina’s zijn in zwart-wit afgedrukt, want Tibet en zijn medewerkers waren nog niet aan de inkleuring toe.

Het album verschijnt als nummer 78 in de reeks. Naar aanleiding van de verschijning van het album laat A.-P. Duchateau nu verstaan dat hij doorgaat met de reeks. Het scenario van het 79ste deel in de reeks zou al klaar zijn. Wie de strip dan zal tekenen, laat hij voorlopig nog in het midden.

‘Rik Ringers’ verscheen vanaf 1955 in het weekblad Kuifje, en groeide uit tot een van de sterkhouders van uitgeverij Le Lombard. Jarenlang was ‘Rik Ringers’ de populairste strip in het blad, als winnaar van de jaarlijkse pop-poll onder de lezers.