Erwin Kho wint De Plastieken Plunk

Je bent hier:  Home » Nieuws » Erwin Kho wint De Plastieken Plunk

De Nederlander Erwin Kho heeft met zijn kortstrip ‘Elke seconde telt‘ De Plastieken Plunk gewonnen. De prijs werd in het leven geroepen door het ter ziele gegane Plots stripmagazine en het online striptijdschrift Pulp Deluxe om de Nederlandstalige kortstrip te promoten. De publieksprijs ging naar het Poolse stripmakerstrio Sztybor, Nowacki en Pastuszkavoor hun kortstrip ‘Just One Different Thought‘.

Het is niet de eerste keer dat Erwin Kho met ‘Elke seconde telt’ in de prijzen valt. In het voorjaar van 2010 werd de strip al bekroond met de Benelux Beeldverhalen Prijs, die de Nederlander meteen 1.000 euro opbracht. Ook de professionele jury van De Plastieken Plunk was onder de indruk van ‘Elke seconde telt’. ‘Elke seconde’ telt is een kortverhaal waarin beeld en tekst van zeer hoogstaand niveau zijn, aldus de jury bestaande uit Toon Horsten, Johan Stuyck, Geertrui Vandommele en Brecht Evens.  

De Rotterdamse stripauteur krijgt een geboetseerd beeldje van Plunk, het bekende stripfiguurtje van Luc Cromheecke en Laurent Letzer, en een geldprijs van €250. Eervolle vermeldingen waren er voor de Nederlandse tekenaars Marissa Delbressine met ‘Zonderling’ en Bart Nijstadt met ‘Zwart zijn is vies’.