Net niet verschenen boeken (Gummbah)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Net niet verschenen boeken (Gummbah)

Net niet verschenen boeken’ is een soort van spin-off van het theaterprogramma ‘Poelmo, slaaf van het zuiden’, dat de Nederlandse tekenaar Gummbah tien jaar geleden maakte met Hans Teeuwen en Pieter Bouwman. Daarin werden boeken aan het publiek voorgesteld die de boekhandel op het nippertje niet gehaald hadden.

In dit boek worden 100 van dergelijke jammerlijk genoeg op het laatste nippertje niet verschenen publicaties op de wereld losgelaten. Op de linkerpagina zie je telkens de cover van het boek (meestal een collage), rechts krijg je een pagina uit het binnenwerk te zien. Het gaat over romans, dicht- en verhalenbundels, opvallend veel graphic novels, en zelfs een verdwaald fotoboek, zoals ‘Vagina’s die u moet zien’ van Hennie van Hanegem.

Vooral bij het verzinnen van de titels heeft Gummbah zich volledig laten gaan. Of wat dacht u van ‘Egberts adem sloeg alleen Jos niet op de keel’, ‘Met een rugzak stampvol porno dwars door Aken’ of ‘Ik zing dit lied voor jou, dode vrouw’. Zich onthouden indien u wel eens last pleegt te hebben van aanvallen van goede smaak. (ZS)

Gummbah
‘Net niet verschenen boeken’, De Harmonie, 208 blz., €
*****