Ella Mahé 1: Het meisje met twee verschillende ogen (Taymans, Maryse & Jean-François Charles)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ella Mahé 1: Het meisje met twee verschillende ogen (Taymans, Maryse & Jean-François Charles)

Hoewel de focus de laatste tijd eerder op hun verschillende ‘Dreams’-reeksen lag (‘Africa’, ‘India’, ‘War &…’), neemt het echtpaar Charles de Egyptische draad weer op met deze ‘Ella Mahé’. Voor hun ‘Mysteries van Osiris’ hertalen ze de bestsellers van Christian Jacq, nu nemen ze zelf het schrijftablet ter hand. Dit eerste deel is opgesplitst in een rode draad (getekend door Jean-François) en een historisch luik (getekend door Taymans) en het is de bedoeling dat de drie resterende albums min of meer hetzelfde concept volgen, telkens met een andere tekenaar.

In het historisch luik volgen we de avonturen van Henry Reilly, de (fictieve) sidekick van Howard Carter, de ontdekker van de graftombe van Toetanchamon. Hij laat een dagboek na aan zijn kleinzoon Thomas en die gaat natuurlijk (in het moderne gedeelte) op zoek naar het mysterie van het meisje met twee verschillende ogen. Als hij die dan nog in levende lijve tegenkomt in de persoon van Ella Mahé, gaan er heel wat ballen aan het rollen.

Origineel is het allemaal niet en heel veel actie zijn we (nog) niet tegengekomen, maar voorlopig doet het concept ons toch nog uitkijken naar meer. (MS)

André Taymans, Maryse & Jean-François Charles
‘Ella Mahé 1: Het meisje met twee verschillende ogen’, Glénat, 48 blz., €14,50.
***