Vlaams Belang veroordeeld voor 'Suske en Wiske'-kalender

Je bent hier:  Home » Nieuws » Vlaams Belang veroordeeld voor 'Suske en Wiske'-kalender

De Brusselse burgerlijke rechtbank heeft het Vlaams Belang veroordeeld voor het gebruik van een bewerkte cover van het ‘Suske en Wiske’-album ‘De Wilde Weldoener’ op een kalender, die de partij uitdeelde op de nieuwjaarsreceptie van de stad Gent.

Op de bewuste kalender is te zien hoe Suske en Wiske verschrikt opkijken naar de Gentse burgemeester Daniël Termont die vanuit een helikopter muntstukken in het rond strooit naar stripfiguurtjes van allochtone origine.

In het vonnis, dat dus in het voordeel van WPG Uitgevers België nv, Standaard Uitgeverij en de erven Vandersteen werd uitgesproken, werden alle verweermiddelen van het Vlaams Belang ongegrond verklaard. De rechter stelt een dwangsom van 5.000 euro per inbreuk in, met een maximum van 500.000 euro per dag, als het stakingsbevel niet wordt nageleefd. het Vlaams Belang beraadt zich nog of het in beroep gaat.