Dossier Michel Vaillant: Ayrton Senna (Studio Graton)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Dossier Michel Vaillant: Ayrton Senna (Studio Graton)

Hoe zou het eigenlijk gaan met Michel Vaillant? Het is alweer vier jaar geleden dat het laatste album uit de reguliere reeks over de getekende racer van Jean Graton verscheen. Er werden allerhande nieuwe initiatieven in het vooruitzicht gesteld, met ondermeer een grafische herlancering van de reeks, maar totnogtoe blijft het vooral oorverdovend stil.

Misschien dat de twee herwerkte ‘Dossiers Michel Vaillant’, die over Alain Prost en over Ayrton Senna, een indicatie kunnen zijn. Net niet hagiografische journalistieke stukken worden afgewisseld met korte strips over de belangrijke gebeurtenissen en mijlpalen in de loopbaan van de twee racepiloten in kwestie. Het journalistieke aanvoelen van Philippe Graton, die momenteel de Studio Graton leidt, maakt dat deze twee prachtige uitgevoerde boeken verzorgde, afgewogen producten zijn die zich eerst en vooral tot de autosportliefhebber richten. Ons theewater zegt ons dat dit ook de weg zal zijn die de hoofdreeks gaat volgen: verhalen die zich nóg meer dan vroeger in de eerste plaats tot autofreaks richten.

Dat er ook stripliefhebbers zullen zijn die de verhalen volgen, is mooi meegenomen, maar daar draait het niet meer om. ‘Michel Vaillant’ is in de eerste plaats een merknaam geworden in de autowereld. Niet slecht voor de jonge piloot van indertijd die zijn carrière begon op de pagina’s van een Brussels stripweekblad. (MG)

Studio Graton
‘Dossier Michel Vaillant: Ayrton Senna’, Graton Editeur, geen paginering, €19.
***