Arata (Watase)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Arata (Watase)

Arata’ speelt zich af in een mythische wereld waarin de goden samenleven met de mensen. De opvolging van de heersende prinses is echter niet verzekerd, want er zijn enkel mannelijke pretendenten. Terwijl het een meisje moet zijn. Daarom doet Arata zich als meisje voor, om zo de opvolging te kunnen verzekeren. Maar tijdens de ceremonie wordt de prinses vermoord en komt een opstand onder de goden aan het licht. Arata wordt onterecht beticht van de moord op de prinses.

We volgen eveneens de scholier Arata die zich in onze tijd bevindt. Hij is een atletische jongen die gepest wordt. Hij wordt verraden door zijn beste vriend en ziet het even niet meer zitten. Op dat moment wordt hij via een poort naar de mythische wereld van de andere Arata getransporteerd. De beide jongens zullen van universum veranderen en elkaars problemen moeten oplossen.

Yuu Watase (‘Alice 19th’) is één van die mangaka die ideale instapmanga levert. Ze heeft een erg aangename tekenstijl die zowel modern als leesbaar is, waarbij ze romantiek, fantasy en avontuur om een evenwichtige manier weet te vermengen. ‘Arata’ volgt een erg klassiek stramien. Allesbehalve een tegenvaller dus, maar een vertrouwd mangalezer zal vooral elementen aantreffen die hij al uit andere strips kent. Een beetje vernieuwing had geen kwaad gekund. (KS)

Yuu Watase
‘Arata’ (vier delen verschenen), Kurokawa, 192 blz., €7,45.
(Franstalig)
***