Revolver (Kindt)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Revolver (Kindt)

Toen ik een tijdje geleden liep te grasduinen in The American Bookstore in Den Haag, luisterde ik onwillekeurig een gesprek af tussen twee Amerikaanse uitwisselingsstudenten. Eén van hen prees deze ‘Revolver’ zo de hemel in dat de ander niet kon laten om hem aan zijn winkelmandje toe te voegen. Nu is mijn vertrouwen in de Amerikaanse comicindustrie na clichésuperheld nummer 7858 ver zoek, maar toch duikelde ik geïntrigeerd – en ondanks de krimpfolieverzegeling-  een tweede exemplaar op van deze bevreemdende graphic novel. En ik werd zeker niet teleurgesteld.

Het leven van Sam zit op een dood spoor: saaie job, weinig vrolijke relatie, maar wel veilig voorspelbaar. Als hij op een gegeven moment wakker wordt, is alles anders: er heerst een besmettelijke ziekte, de stad wordt gebombardeerd en hij ontpopt zich ongewild tot een actieheld. Vreemd genoeg ontwaakt hij de volgende dag weer in zijn normaal, doodvervelend leventje…

Matt Kindt (alom gelauwerd voor zijn ‘Super Spy’) weet deze verwarring  heel treffend in beeld te brengen en houdt je zo doelbewust een spiegel voor door je met je eigen luizenleventje te confronteren. (MS)

Matt Kindt
‘Revolver’, Vertigo, 172 blz., ca. €25 (Engelstalig)
****