Sneeuw – Het Begin 1: Het Bloed der Onschuldigen (Poli, Hostache, Convard & Adam)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Sneeuw – Het Begin 1: Het Bloed der Onschuldigen (Poli, Hostache, Convard & Adam)

In de jaren ’80 begonnen Christian Gine en Didier Convard aan hun sciencefiction epos ‘Sneeuw’. Met zijn harde en donkere toon onderscheidde deze strip zich meteen van het uitgebreide aanbod aan strips die zich afspeelden in een wereld ‘na de bom’. Sneeuw was een wees die opgevoed werd door Northman. Gaandeweg werd duidelijk dat het voortbestaan van de wereld van Sneeuw zou afhangen.

Na het dertiende deel beëindigden de auteurs het verhaal van ‘Sneeuw’. Nu komt Convard in samenwerking met Eric Adam met een prequel bij de oorspronkelijke reeks. De zoon van de clanleider van de Vluchtsporen wordt de inzet voor achtervolgingen. Ook de mysterieuze Slichter blijkt zich te interesseren voor het kind. Een aantal elementen uit de hoofdreeks komen in dit nieuwe album al voor. Toch is die donkere oorspronkelijke wereld veel meer gefilterd en aangelengd en blijkt het resultaat een verwaterde kopie van het origineel.

De mooie maar gladde tekeningen van Didier Poli en Jean-Baptiste Hostache hebben nergens de nodige rauwheid. Ze willen van ‘Sneeuw’ een actuele strip maken, maar ze lopen moeiteloos hun doel voorbij. De charme van het origineel benadert deze prequel nergens. Het album rijdt zich vast in de middelmatigheid. (MB)

Didier Poli, Jean-Baptiste Hostache, Didier Convard & Eric Adam
‘Sneeuw – Het Begin 1: Het Bloed der Onschuldigen’, Glenat, 56 blz., € 14,50.
**