Liar Game (Kaitani)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Liar Game (Kaitani)

In Stripgids 22 kondigde Alexis Dragonetti, de CEO van Ballon Media, aan dat er in 2011 een aantal nieuwe mangareeksen zou verschijnen. Trendy mainstreamstrips met interessante scenario’s, aldus Dragonetti. ‘Liar Game’ mocht in 2011 de spits afbijten.

Uit 100.000 mensen werd Nao Kanzaki uitverkoren om deel te nemen aan het Liar Game Tournament. Ze krijgt zomaar eventjes 100 miljoen yen in cash toegestuurd. Dit moet haar geluksdag worden. Te laat merkt ze echter de keerzijde van het Liar Game Tournament. Na dertig dagen moet je immers het geld terugbetalen aan de organisatie. Maar in de tussentijd word je wel verplicht tot een duel met een andere deelnemer aan de Liar Game. En in dat duel zet je je 100 miljoen yen op het spel, waardoor je na afloop van het duel een schuld kan hebben van 100 miljoen yen. Toch riskant… De Liar Game wordt gewonnen via bedrog, leugens en manipulatie. Nao Kanzaki maakt dan ook geen enkele kans op de zege want het meisje wordt gekenmerkt door twee karaktertrekken: naïef en goedgelovig. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Meestermanipulator Akiyama is net uit de gevangenis ontslagen en reikt haar een helpende hand. Maar is Akiyama te vertrouwen? Of heeft hij niet voor niets zo lang in de gevangenis gezeten?

‘Liar Game’ begint vrij eenvoudig, maar je voelt meteen dat het potentieel van het scenario enorm is. De complexiteit van de spellen en de manier waarop een en ander gemanipuleerd wordt doen als vanzelfsprekend aan ‘Death Note’ denken. ‘Liar Game’ is in ieder geval voer voor de fans van die reeks. (KS)

Shinobu Kaitani
‘Liar Game’ (een deel verschenen), Kana, 224 pagina’s, €8,50.
****