Nederlandse stripfiguren voeren actie tegen bezuinigingen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nederlandse stripfiguren voeren actie tegen bezuinigingen

'Dirkjan' en 'S1ngle' als harkpoppetjes.

Vele Nederlandse krantenlezers zullen maandagmorgen vreemd opgekeken hebben wanneer ze de stripbijdrages onder ogen kregen. De strips stonden er wel degelijk in maar de personages werden allemaal vervangen door harkpoppetjes met de tekst “Verdorie, die bezuinigingen op de kunst treffen ook onze strip”. De actie van de Nederlandse stripauteurs moet duidelijk maken dat dat ook strips door de bezuinigingen van het Nederlandse kabinet op de cultuur worden getroffen. 

‘Dirkjan’, ‘S1ngle’, ‘Sigmund, ‘Fokke & Sukke’, ‘Beestjes’ en nog enkele andere strips die elke dag verschijnen in de Nederlandse dagbladen namen deel aan deze eenmalige, ludieke actie.