De Stripvalies van Luc Cromheecke

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Stripvalies van Luc Cromheecke

Heel de zomervakantie, twee maanden lang, geven Vlaamse en Nederlandse stripauteurs u hun zomerse stripleestip mee. Vandaag de striptip van Luc Cromheecke.

Als je in Frankrijk op vakantie bent, moet je daar absoluut eens een stripwinkel binnenspringen, want mijn striptip is helaas nog niet vertaald in het Nederlands. ‘Les Chronokids’ van Stan, Vince en Zep is nochtans een meesterlijke strip voor jong en oud. Twee kinderen flitsen door de tijd met een gsm-achtige teletijdsmachine. Ze ontmoeten heel wat historische figuren: Napoleon, Vlad de Spieser, Jesus, Atilla de Hun, Jimi Hendrix, enz, enz, één voor één idiote mafkezen. Tot nog toe zijn er 3 albums van deze reeks verschenen. Allemaal uiterst grappig, spannend en waanzinnig goed getekend.

Luc Cromheecke (1961) is samen met zijn partner in crime Laurent Letzer verantwoordelijk voor de absurde stripreeksen ‘Taco Zip’, ‘Tom Carbon’ en ‘Plunk!’. Zijn strips waren en zijn te lezen in binnen- en buitenlandse kranten. Met Willy Linthout, bekend van zijn ‘Urbanus’-strip, creëerde Cromheecke ‘Roboboy’. Eind 2010 startte hij  een nieuwe stripreeks, ‘L’île Carrément Perdue’, op scenario van de Fransman Sti, in het Franstalige stripmagazine Spirou . In septemeber 2011 verschijnt het album ‘Plunk! 3: De Plunk Generatie’ en de heruitgave van het tweede ‘Tom Carbon’-album ‘Koude Kunstjes’ bij uitgeverij Strip 2000.

Nog meer tips voor uw stripvalies vindt u hier.