Minister van Cultuur vraagt VFL extra aandacht te schenken aan stripauteurs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Minister van Cultuur vraagt VFL extra aandacht te schenken aan stripauteurs

In haar toespraak op de nieuwsjaarsreceptie van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) heeft de Vlaamse minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) gevraagd aan het VFL om in de nieuwe beleidsperiode (2012-2015) extra aandacht te schenken aan talentrijke nieuwe stripauteurs. In de nieuwe beheersovereenkomst geeft de Cultuurminister het VFL ook de opdracht een sleutelrol te spelen in een meer geïntegreerde organisatie van het letterenveld wat betekent dat in de toekomst een aantal organisaties gesubsidieerd wordt via het VFL waaronder ook Strip Turnhout vzw. De nieuwe beheersovereenkomst tussen het VFL en de minister wordt in de komende weken ter goedkeuring voorgelegd aan de Vlaamse Regering. Joke Schauvliege had ook lovende woorden over voor Carlo Van Baelen, die 12 jaar directeur van het VFL was en nu op pensioen gaat. Hij wordt opgevolgd door Koen Van Bockstal.