'SGF' van Simon Spruyt is beste Nederlandstalige album van 2011

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'SGF' van Simon Spruyt is beste Nederlandstalige album van 2011

Het stripalbum ‘SGF‘ van de Vlaamse stripauteur Simon Spruyt wordt door de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde (VOS) bekroond met de Stripvos voor het beste Nederlandstalige album van 2011.  

Een externe jury, bestaande uit de Vlaamse stripmakers Serge Baeken en Jan Bosschaert, stripwinkelier Erik Deneyer en de Nederlandse stripauteurs Eric Heuvel en Daan Jippes, mocht uit de vijf genomineerde albums (gekozen door de leden van de VOS) een winnaar kiezen. Een moeilijke keuze, al stak Simon Spruyts ‘SGF’ er toch wel boven uit. “Hoewel het vaak moeilijk oordelen is tussen strips uit verschillende genres gericht op verschillende doelgroepen en je in zo’n situatie gedwongen wordt appelen met peren te vergelijken, bleek al gauw dat één titel uit de rij alle eer naar zich toe trok. Niet enkel vanwege de mooie, verzorgde uitgave, in een sobere, statige kaft, versterkt door zwartwit schutbladen en het introductieverhaal dat de ironische ondertoon blootlegt en je stelselmatig maar onherroepelijk binnenzuigt in de fascinerende wereld die het ambitieuze hoofdpersonage rond zich opbouwt”, aldus het juryrapport. De jury koos unaniem voor ‘SGF’.