Stripgids-medewerker Roel Daenen wint de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids-medewerker Roel Daenen wint de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs

Roel Daenen, coördinator van de Erfgoeddag, is de winnaar van de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs. De prijs wordt uitgereikt aan de persoon die zich het voorbije jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de popularisering van de geschiedenis, mét aandacht voor inhoudelijke kwaliteit. De jury omschreef de laureaat als volgt: “De bescheiden coördinator en communicator van een van de grootste historische evenementen in Vlaanderen komt te weinig in beeld, maar verdient dat wel.” Naast zijn werk als coördinator van de Erfgoeddag schrijft Roel Daenen (°1974) ook nog voor onder meer Stripgids en is hij klassieke muziekredacteur van Brussel Deze Week/Agenda.

De jury bestond uit vier journalisten, vier professoren, en vier mensen uit de erfgoedsector. Nadat hij op 5 maart één van de negen kandidaten was die de shortlist haalde, werd Roel Daenen vandaag als winnaar van de eerste Davidsfonds geschiedenisprijs bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 2012 euro verbonden – een bedrag dat verwijst naar het jaartal waarin de prijs wordt uitgereikt en dat dus elk jaar met een euro vermeerderd zal worden. De Davidsfonds geschiedenisprijs wordt uitgereikt tijdens de tiende Nacht van de Geschiedenis op dinsdag 20 maart 2012. Meer info vindt u hier.

Het volledige Strip Turnhout-team wil Roel via deze weg alvast feliciteren met zijn bekroning.