Sisco 4: Whisky coke (Benec & Legrain)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Sisco 4: Whisky coke (Benec & Legrain)

Het blijft nog steeds moeilijk om sympathie te voelen voor Sisco, de gewetenloze en cynische stripheld van tekenaar Benec. Een koelbloedige huurmoordenaar in dienst van de Franse staat als stripheld gebruiken is geen evidente keuze.

Toch kan Sisco in dit deel op onze empathie rekenen, doordat er meer diepgang komt in zijn personage. Hij houdt zich aan de fair-play terwijl zijn tegenstanders zich niet in de kaarten laten kijken. Ook de geheime zus waar hij het nooit over wil hebben, doet hem menselijker overkomen. Dat Sisco de dochter van de president beschermt speelt ook in zijn voordeel omdat hij nu aan de kant van de ‘goeden’ komt te staan. Dit wil niet zeggen dat vecht- en schietpartijen verleden tijd zijn. Om de paar bladzijden worden mensen neergeschoten of in elkaar geslagen. Op den duur wordt het wel een beetje teveel van het goede.

Grafisch blijven de decors erg gedetailleerd. Bij de personages is het echter jammer dat de gezichtslijnen zo hard worden benadrukt omdat het ze een onnatuurlijke uitstraling geeft. (SC)


Benec & Legrain
‘Sisco 4: Whisky coke’,
Le Lombard, 48 blz., € 6.95.
***