Stripgids 30 in aantocht!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids 30 in aantocht!

Voor het Stripgids-team een welverdiende zomerpauze inlast, stuurt het eerst nog een gloednieuw nummer uw richting uit. Naar goede gewoonte staat dit dertigste nummer van Stripgids weer boordevol interessante interviews en artikels, afgewisseld met kwalitatieve illustraties en strips.

De zomercover van dit nummer is van de hand van Joost Swarte. Uitgebreide interviews zijn er met onder meer Cyril Pedrosa (auteur van het bekroonde Portugal) en François Schuiten. Stripgids sprak ook met Matt Madden (auteur van Stijloefeningen) en laat Sam De Graeve aan het woord over strips en televisie. Verder vindt u in het nieuwe nummer een artikel over de vechtscheiding bij de Franse stripuitgeverij L’Association, een essay over vijftig jaar Spider-Man en een interview met Fromental en Stanislas, de stripbiografen van Hergé. Huisfotograaf Bart Van Der Moeren stelde de lens ditmaal scherp op auteur Scott McCloud.

Stripgids 30 luidt ook de start in van de nieuwe strip van Luc Cromheecke en Sti: Het Godvrrgeten Eiland. Stripwerk is er verder van Charlotte Dumortier, die in 2011 debuteerde met Murphy’s miserable space adventures. Meer nieuw bloed werd uitgenodigd aan ‘De tekentafel’: daar tonen Criva en Verhast hun work-in-progress voor het tweede deel van Jorikus Magnus. Daarnaast kregen vanzelfsprekend ook alle vaste strips en rubrieken hun plaats in de nieuwste Stripgids, die deze week in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen landt, en later ook zijn weg zal vinden naar de stripspeciaalzaken in Vlaanderen.