Vijfde editie voor de Plastieken Plunk

Je bent hier:  Home » Nieuws » Vijfde editie voor de Plastieken Plunk

In november van dit jaar wordt voor de vijfde keer de Plastieken Plunk uitgereikt: een prijs voor het beste Nederlandstalige of woordenloze korte stripverhaal. De prijs is genoemd naar het roze figuurtje dat bedacht werd door stripduo Cromheecke en Letzer en verwijst met zijn naam ook naar de Bronzen Adhemar, de prestigieuze stripprijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt tijdens het festival van Turnhout. De Plastieken Plunk werd in 2008 in het leven geroepen door Pulp Deluxe en Plots Stripmagazine.

Uit alle inzendingen zal door de organisatoren een shortlist van acht stripverhalen samengesteld worden. Die zullen zowel door een professionele jury als door het publiek beoordeeld worden: naast de hoofdprijs wordt immers ook een publieksprijs uitgereikt. De winnaars worden op zaterdag 17 november in Gent bekendgemaakt. Wie zich wil inschrijven of gewoon meer informatie wil over de wedstrijd, kan terecht op de website. De uiterste inzenddatum is 30 september.

De bekendste winnaar van de Plastieken Plunk tot nu toe is ongetwijfeld Brecht Evens, die de prijs in 2009 wist weg te kapen. Daarnaast mochten Pinda (2008), Erwin Kho (2010) en Frederik Van den Stock (2011) al de hoofdprijs, die naast een geldbedrag ook een eigenhandig door Luc Cromheecke geknede Plastieken Plunk omvat, mee naar huis nemen.