Judey wint Focus Strip Award

Je bent hier:  Home » Nieuws » Judey wint Focus Strip Award

Bij Focus Knack lijkt alles deze week wel in het teken van de strip te staan: gisteren berichtten we op deze pagina’s al over de speciale, door Sarah Yu Zeebroek ‘gepimpte’ festivaleditie, en intussen werd ook de winnaar bekendgemaakt van de Focus Strip Award. Die wedstrijd werd dit jaar alweer voor de derde keer georganiseerd (voor het eerst in samenwerking met Franstalig zusterblad Focus Le Vif) en wil nieuw Belgisch striptalent in de kijker zetten.

Winnaar werd de 22-jarige Judey uit Luik, met zijn strip ‘Beautiful Freak’ (over, en ook genoemd naar, een album van de Amerikaanse band Eels). Zijn strip van vier pagina’s kan u hier bekijken. De prijs die aan de bekroning verbonden is, is een contract om een jaargang lang wekelijks tegen vergoeding één strippagina te publiceren in Knack Focus en Focus Le Vif. De vorige winnaars van de wedstrijd waren Simon Spruyt en het duo Dieter Rogiers en Stijn Felix. De jury bestond uit striptekenaar NIX en de redactie van Knack Focus en Focus Le Vif.

Zowel het werk van de winnaar als dat van de negen andere geselecteerde stripmakers zal een hele zomer lang tentoongesteld worden in het Belgisch Stripcentrum in Brussel. In de Gallery, de tentoonstellingsruimte gewijd aan nieuw stripwerk, zullen hun getekende pagina’s nog tot 9 september 2012 te zien zijn. Hiermee wil het Belgisch Stripcentrum het jonge talent nog een extra duwtje in de rug geven.