Negende Antwerpse stripmuur van de hand van Brecht Evens

Je bent hier:  Home » Nieuws » Negende Antwerpse stripmuur van de hand van Brecht Evens

Eind september krijgt Antwerpen er een stripmuur bij. Jong maar al vaak gelauwerd talent Brecht Evens zal het ontwerp voor de muur tekenen. Met deze nieuwste stripmuur zien de organisatoren het (letterlijk) groot: met een oppervlakte van 210 vierkante meter zal de stripmuur de grootste van Antwerpen en een van de grootste van Europa worden. De nieuwste aanwinst voor ‘Muurvast’, het stripmurenproject in Antwerpen, komt er aan de Oever, een zijstraat van de Muntstraat op het Antwerpse Zuid.

Het initiatief voor de stripmuren komt van Mekanik Strip (Linda Torfs) in samenwerking met Johan Bijttebier. Volgens Linda Torfs wordt de nieuwe stripmuur al een half jaar voorbereid en is alles nu klaar voor het echte werk. Het resultaat zal alvast iets speciaals worden: Brecht Evens heeft immers een unieke stijl die er helemaal anders uit ziet dan het ‘klassieke’ stripwerk. Zeker op de grote oppervlakte die hij ter beschikking krijgt, zal het resultaat bijzonder zijn.

Brecht Evens is vooral bekend van zijn graphic novels Nachtdieren, Ergens waar je niet wil zijn en De liefhebbers. Met dat laatste boek werd hij begin dit jaar nog genomineerd voor de Gouden Boekenuil. Met Ergens waar je niet wil zijn won hij in 2010 de allereerste Willy Vandersteenprijs en in 2011 de ‘Prix de l’Audace’ op het stripfestival van Angoulême. Zowel Ergens waar je niet wil zijn als Nachtdieren werden genomineerd voor een Eisner Award. Zijn werk werd in meerdere talen vertaald.

De inhuldiging van de stripmuur van Brecht Evens staat gepland voor 29 september.