Spider-Man viert vijftigste verjaardag

Je bent hier:  Home » Nieuws » Spider-Man viert vijftigste verjaardag

Volgende week woensdag 22 augustus 2012 verschijnt er een wel heel bijzonder nummer van de comicreeks Spider-Man. De superheld mag deze maand immers vijftig kaarsjes uitblazen, en dat wordt door uitgeverij Marvel in stijl gevierd. Aflevering 692 van de reeks wordt een extra dik nummer (64 pagina’s), met een reeks alternatieve covers die telkens staan voor één bepaald decennium Spider-Man. De episode werd geschreven door Dan Slott en getekend door Humberto Ramos. Met deze jubileumuitgave wordt de zomer van 2012 helemaal door Spider-Man gekleurd: begin juli kwam ook al de film The Amazing Spider-Man in de zalen.

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag krijgt Spider-Man er een sidekick bij, die in het jubileumnummer zijn opwachting zal maken. Het gaat om de vijftienjarige Andy Macguire, die verandert in de superheld Alpha. De manier waarop Andy een superheld wordt, vertoont sterke gelijkenissen met de metamorfose van Peter Parker naar Spider-Man, maar het is zeker niet de bedoeling dat het personage van Andy en zijn verhaal zich ook verder parallel ontwikkelen aan dat van Peter. Andy blaakt immers – in tegenstelling tot Peter – van zelfvertrouwen en is roekeloos met zijn nieuw verworven krachten, wat het voor Spider-Man niet eenvoudig maakt zich over de jongen te ontfermen. De interactie met dit nieuwe personage zal in elk geval een nieuwe twist geven aan de reeks.

Alle info over de Spider-Man-comics vindt u op de website van Marvel.