Stripgids 31 is onderweg!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids 31 is onderweg!

Na een welverdiende zomervakantie is het Stripgids-team opnieuw ijverig in de pen gekropen. Het resultaat leest u in het 31ste nummer van Stripgids, dat morgen verschijnt. Naar goede gewoonte vindt u in dit nieuwe nummer weer een breed aanbod aan interessante artikelen, interviews, strips en columns. De cover werd ditmaal getekend door François Schuiten, en binnenin vindt u een uitgebreid interview met diens ‘partner in crime’ Benoît Peeters. Stripgids sprak verder met Willy Linthout over zijn nieuwe graphic novel Wat wij moeten weten en met Nine en Véronique Culliford – respectievelijk weduwe en dochter van Peyo (pseudoniem van Pierre Culliford) – over De Smurfen.

Daarnaast krijgt u een exclusieve voorpublicatie van de biografie van striptekenaar Bob De Moor. Die biografie is van de hand van Stripgids-medewerker Ronald Grossey. In ‘De Tekentafel’ gunt Kristof Spaey de lezer een blik op de projecten waar hij op dit moment aan werkt, terwijl Peter van Straaten vertelt over het leven als broodtekenaar. Er zijn kortverhalen van Shamisa Debroey en Frederik Van den Stock, en columns van Leen Huet, Noël Slangen, Sam De Graeve en Jo Govaerts. Uiteraard is er ook ruimte voor alle vaste strips en rubrieken.

Stripgids 31 landt deze week in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen en zal later ook zijn weg vinden naar de stripspeciaalzaken in Vlaanderen.