Betty & Dodge 1: Moord in Manhattan (Van Rijckegem, Van Beirs & Du Caju)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Betty & Dodge 1: Moord in Manhattan (Van Rijckegem, Van Beirs & Du Caju)

Het verhaal rond de rijke Betty Burgess die aan de vooravond van de tweede wereldoorlog op zoek gaat naar haar biologische vader, een Duits atoomgeleerde, kon hier zeker op de nodige bijval rekenen. De scenaristen zijn dan ook niet van de minste: Van Rijckegem en Van Beirs publiceerden samen al de prijswinnende jeugdroman ‘Jonkvrouw’ en ze schreven ook het scenario voor de film ‘Aanrijding in Moscou’. In het stripalbum worden de verschillende intriges op een handige manier met elkaar verweven, maar toch duiken ook hier weer de nodige kunstgrepen op om het verhaal aan de gang te houden. Zo hebben we de onderkoelde (maar tegelijkertijd ook erotisch geladen) relatie tussen beide hoofdpersonages al net eens een keer te veel moeten lezen.

Du Caju is niet alleen de tekenaar van het ondertussen stopgezette ‘Sabbatini’, maar ook een vaste waarde in het team van Merho. Zijn commerciële stijl past wonderwel bij dit avontuur. Standaard Uitgeverij heeft zich geëngageerd om een cyclus van 8 delen rond ‘Betty & Dodge’ op de markt te brengen. De strip is meer dan interessant genoeg om te hopen dat ze zich aan die belofte houden. (MS)


Jean-Claude Van Rijckegem, Pat Van Beirs & Thomas Du Caju
‘Betty & Dodge 1: Moord in Manhattan’, Standaard Uitgeverij, 40 blz. (+ 8 extra in de HC-editie), €5,95 – €11,95(voor de HC).
***