Dantès 2: Zes jaar in de hel (Boisserie, Guillaume & Juszezak)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Dantès 2: Zes jaar in de hel (Boisserie, Guillaume & Juszezak)

Of Alexandre Dumas bij de publicatie van zijn ‘De graaf van Monte Cristo’ in 1844 zelf doorhad dat hij een meesterwerk geschreven had dat de tand des tijds zou doorstaan, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Feit is dat Boisserie en Guillaume deze onverslijtbare klassieker hier in een 21ste eeuws jasje hijsen dat – ondanks deze tijdsprong – als gegoten zit. De oorspronkelijke roman die uit zes delen bestond, wordt in zeven strips gerenoveerd.

De zondebok van dienst is hier Alexandre, een jonge beursmakelaar, die na een dubieuze transactie door zijn collega’s de zwartepiet toegeschoven krijgt en tegen een lange celstraf aankijkt. In de gevangenis maakt hij kennis met Gabriël Lévi, die hem een computerprogramma aan de hand doet waarmee hij de meest geavanceerde IT-systemen kan kraken. Vanaf dat moment is het uur van de wraak aangebroken…

Juszezak bewees met eerdere albums als ‘Empire USA 3’ en ‘Pandora Box 5’ dat hij een uitstekend realistisch tekenaar is en stelt hier de erven Dumas zeker niet teleur. (MS)


Pierre Boisserie, Philippe Guillaume & Erik Juszezak
‘Dantès 2: Zes jaar in de hel’, Dargaud, 56 blz., €5,75.
****