Roasted (Riley)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Roasted (Riley)

De geflipte geest van Andy Riley heeft ons bescheiden rijtjeshuis al regelmatig op zijn grondvesten doen daveren. ’s Mans bijdragen aan tv-classics als ‘Little Britain’, ‘Trigger Happy’ en ‘Spitting Image’ zijn zonder meer hilarisch te noemen.

Naast zijn werk als screenwriter verblijdt Riley ons ook te gelegener tijd met zijn stripwerk. Naast de twee geniale ‘Bunny Suicides’-boekjes (in het Nederlands: de zelfmoordkonijntjes) en zijn ‘Great Lies To Tell Small Kids’, is er nu eindelijk ook een bundeling van ‘Roasted’. In oorsprong is dit een comic die hij al sinds 2002 op wekelijkse basis maakt voor The Observer Magazine.

Riley weet op een heel eigen manier zijn dagelijkse observaties in een paar prentjes te gieten en creëert regelmatig een pijnlijke herkenbaarheid: de politiek incorrecte rollenpatronen, de struggle for pleasure, de ratrace, de moderne media… Jammer genoeg weet Riley het torenhoge niveau hier geen 184 gags aan te houden, iets wat hem met zijn ‘Bunnies’ nog wel lukte. Toch is de concurrentie ook met deze bundel weer gewaarschuwd. Riley is comictop. (MS)


Andy Riley
‘Roasted’, Hodder & Stoughton, 192p., €22,95. (Engelstalig)
****