De mysteries van Osiris 3: De samenzwering van het kwaad (Jacq, Charles, Charles & Roels)

Je bent hier:  Home » Nieuws » De mysteries van Osiris 3: De samenzwering van het kwaad (Jacq, Charles, Charles & Roels)

De Franse Egyptoloog Christian Jacq slaagt er als geen ander in om op een bevattelijke manier de gecompliceerde samenleving van het Oude Egypte duidelijk te maken voor de doorsnee geschiedenisleek. Vooral zijn vijfdelige geromantiseerde biografie rond Ramses II vond gretig aftrek en is al aan heel wat herdrukken toe.

Het echtpaar Charles hertaalde zijn vier boeken ‘De mysteries van Osiris’  (die trouwens nog geen Nederlandse vertaling kregen) naar de strip. Hoewel elk boek netjes verdeeld wordt over twee stripalbums, moet de vertelling vaak toch te snel gaan, zodat er bij elk album te veel losse eindjes overblijven. Gelukkig blijft de ingenieuze spanningsopbouw van het origineel ook hier wel overeind.

De tekeningen van Roels zijn een mengeling van Philippe Francq (‘Largo Winch’) en Jacques Martin (‘Alex’) en passen dus perfect bij het thema van dit historisch avonturenverhaal. Alleen jammer dat hij voor de cover een andere tekenstijl gebruikt, want zijn geschilderde cover is duidelijk minder van kwaliteit dan het binnenwerk. (MS)


Christian Jacq, Maryse Charles, Jean-François Charles & Benoît Roels
‘De mysteries van Osiris 3: De samenzwering van het kwaad’, Glénat, 48 blz., €11,50.
***