Piratenvlag 1: Schuim en bloed (Bingono & Corbeyran)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Piratenvlag 1: Schuim en bloed (Bingono & Corbeyran)

De auteurs van dit album zijn niet de minsten. Tekenaar Bingono werd al uitgekozen door Benoît ‘Canardo’ Sokal om diens intrigerende ‘Paradise’ vorm te geven en Corbeyran leverde al heel wat scenario’s af voor goedlopende reeksen als ‘De zang van de vampiers’, ‘De wet van de 12 tafelen’, ‘XIII Mystery’ en zelfs ‘Bollie en Billie’, dit na de dood van Roba.

Een samenwerking tussen die twee epigonen zou dus wel eens vuurwerk kunnen opleveren… Gebeurt dit ook? Ja en nee… Hoewel het verhaal voortdendert als de Jolly Roger met een dubbele turbomotor, slaagt Corbeyran er niet helemaal in om de piratenclichés te – euhm – omzeilen en zet hij zijn personages nogal eendimensionaal neer: de lepe kapitein, de obligate boerse dommekracht, een hitsige lesbienne… We hebben het allemaal al eens een keertje te veel gelezen. Gelukkig gaat hij hierbij zo over the top dat het net weer plezant wordt. Bingono brengt alles heel trefzeker in beeld en overdrijft ook lekker in de bloederige scènes.

Als uw neefje nog eens smeekt om een of ander ‘Piet Piraat’-accessoire, duw hem dan deze ‘Piratenvlag’ onder de neus. Wedden dat hij zijn Scheve Schuit aan bakboord laat liggen? (MS)


Brice Bingono & Eric Corbeyran
‘Piratenvlag 1: Schuim en bloed’,
Medusa, 48 blz., €16,95.
****