Ballon Media zet in op iconen Jommeke en Robbedoes

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ballon Media zet in op iconen Jommeke en Robbedoes

Uitgeverij Ballon Media doet het goed, en daar is het succes van Jommeke – als vlaggenschip van striplabel Ballon Comics – niet vreemd aan. Intussen verschenen er al 262 albums met avonturen van de eeuwig jonge blonde held, en jaarlijks gaan er in Vlaanderen bijna een miljoen albums over de toonbank. Jommeke is daarmee een van de meest populaire Vlaamse stripreeksen, en ook in het buitenland is hij niet onbekend. Sinds eind september 2012 verschijnt de reeks in het Duits in de Aachener Zeitung, en zes albums zijn zelfs in China verkrijgbaar.

De uitgeverij wil het merk ‘Jommeke’ nu nog steviger positioneren en kiest daarbij voor een crossmediale aanpak. Concreet staat er een tv-serie gepland rond de avonturen van de stripheld en zijn vrienden. Met het werk aan die reeks – een internationale coproductie – wordt volgend jaar van start gegaan. Vanaf wanneer en op welke zender de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Naast dit project heeft Ballon Comics ook plannen om het magazine Robbedoes nieuw leven in te blazen. Terwijl de Franstalige tegenhanger Spirou nog elke week verschijnt, werd achter Robbedoes in 2005 een punt gezet. CEO Alexis Dragonetti laat nu in De Standaard weten dat er op dit moment volop gebrainstormd wordt over de herlancering van het magazine. Daarbij wordt, na een pauze van ruim zeven jaar, het opzet van het tijdschrift grondig onder de loep genomen en herbekeken. Eind 2013 viert het personage Robbedoes zijn 75ste verjaardag – een goede gelegenheid om het magazine dat naar hem genoemd werd, een tweede start te geven.