Syntra wint StripVOS 2013

Je bent hier:  Home » Nieuws » Syntra wint StripVOS 2013

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Stripgilde, de belangenvereniging voor Vlaamse stripauteurs, is de StripVOS 2013 uitgereikt aan Syntra. Zij organiseren beroepsgerichte opleidingen voor ondernemers en hun werknemers, waaronder ook een opleiding tot stripauteur.

Al sinds 2003 biedt Syntra die tweejaarlijkse opleiding aan. Onder de lesgevers bevinden zich onder andere stripmakers Wim Swerts, die onder meer verhalen tekende van ‘Samson en Gert’, ‘Kabouter Plop’, ‘W817’ en ‘En daarmee basta!’, Marc Verhaegen, bekend van ‘Senne en Sanne’ en ‘Suske en Wiske’, en Fritz van den Heuvel, die de scenario’s schreef voor ‘De Bamburgers’.

Met de StripVOS wil de Stripgilde personen of instellingen bekronen die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de Vlaamse stripwereld. Syntra werd door de leden van de gilde gekozen uit een shortlist, opgesteld door het bestuur. Stripauteur Hec Leemans, uitgeverij Arcadia vzw, de Sint-Lukas Hogeschool en ‘t Vlaams Stripcentrum grepen net naast de prijs. Sint-Lukas en ’t Vlaams Stripcentrum zullen op zaterdag aanwezig zijn tijdens het Stripgidsfestival.

Tijdens de algemene vergadering in het Belgisch Stripcentrum werd nog een overzicht gegeven van de werking van de Stripgilde in 2013, met onder meer de lancering van de online magazines Strike en Stroke, die ook uitgebreid voorgesteld zullen worden op het festival.


Meer info over de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde en de Stripvos vindt op de website van de Stripgilde.