Uitgevers lanceren digitaal stripplatform

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitgevers lanceren digitaal stripplatform

Standaard Uitgeverij en Ballon Media slaan de handen in elkaar voor e-Strips, een digitaal platform voor beeldverhalen. Doel is uiteindelijk alle stripverhalen, ook van andere uitgevers, online aan te bieden, zelfs diegene die nu niet meer verkocht worden. Dat melden ze in een gezamenlijk persbericht.

Het aantal digitale lezers neemt steeds maar toe en dus beginnen ook online stripinitiatieven de kop op te steken. Na de lancering van de digitale magazines Strike en Stroke willen Standaard en Ballon Media nu een centraal platform voor de digitalisering van stripboeken. “Als grootste uitgeverijen zien we het als onze verantwoordelijkheid om hier het voortouw in te nemen: te streven naar één standaard voor de sector, die bepaald is door ons en niet door Sillicon Valley of Bejing”, klinkt het in het persbericht.

Voor het technologische luik wordt er samen gewerkt met Crius, dat zich de afgelopen jaren specialiseerde in digitale uitgaven. De invulling van het platform wordt begeleid door iMinds MiX, het Media Innovatie Centrum. De vier partners geloven dat ze samen sterk genoeg staan om tegen de Boekenbeurs van 2014 de eerste resultaten van hun samenwerking voor te leggen.


Alexis Dragonetti van Ballon Media is te gast op het Gala van de Vlaamse Strip, op vrijdag 13 december in de Warande.