Pinkerton 3: De slachting bij Antietam 1862 (Remi Guérin & Damour)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Pinkerton 3: De slachting bij Antietam 1862 (Remi Guérin & Damour)

Zijn methodes zijn niet bepaald conventioneel maar toch is national detective Allen Pinkerton er in geslaagd benoemd te worden tot hoofd van de noordelijke inlichtingendienst. In de Amerikaanse Secessie-oorlog krijgt een van zijn mannen informatie te pakken waarmee tienduizenden levens gered kunnen worden. Nu moet hij nog de militairen overtuigen van het belang van zijn vondst…

Guérin en Damour bouwen gestaag verder aan hun verhaal maar doen dat zonder al te veel passie. Wij voelden geen spanning tijden het stelen van het aanvalsplan, geen koude rillingen op het bloederige slagveld, geen onbehagen tijdens de strategische besprekingen – en daarvoor vluchten we toch de strips in, of niet?

Hoewel de gebeurtenissen indrukwekkend genoeg zijn, kabbelt het verhaal een beetje verder richting het einde. Helaas zijn ook de tekeningen van Damour niet sterk genoeg om deze strip naar een hoger niveau te tillen. (WA)


Remi Guérin & Damour
‘Pinkerton 3: De slachting bij Antietam 1862’, Glénat, 48 blz., €9,50.