De Bank Eerste Generatie 1815-1848 1: Handel met voorkennis (Pierre Boisserie, Philippe Guillaume & Julien Maffre)

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Bank Eerste Generatie 1815-1848 1: Handel met voorkennis (Pierre Boisserie, Philippe Guillaume & Julien Maffre)

Christian en Charlotte de Saint-Hubert stammen uit een adellijke familie maar na de Franse Revolutie zitten ze op zwart zaad. Via een gewiekst manoeuvre op de beurs, slagen ze er toch in fortuin te maken. Maar ze merken snel genoeg dat geld niet gelukkig maakt. ‘De Bank’ vertelt het verhaal van de beurs, van begin 19de tot eind 20ste eeuw.

Gelukkig overheersen de menselijke relaties op het zware thema, dat nergens te zeer wordt uitgediept. Bovendien slaagt Julien Maffre er in om een zekere lichtheid in zijn tekeningen te steken. Dat ook scenaristen Boisserie en Guillaume hun huiswerk gemaakt hebben, blijkt wel uit de dossiers achterin de albums. Droge kost in een entertainend jasje, daar kunnen de meeste leerkrachten economie een puntje aan zuigen. Bovendien zijn de eerste twee delen tijdelijk verkrijgbaar aan een kennismakingsprijs – hoeft u niet naar de bank voor een lening. (WA)Pierre Boisserie, Philippe Guillaume & Julien Maffre
‘De Bank Eerste Generatie 1815-1848 1: Handel met voorkennis’, Dargaud, 56 blz., €7,95